Efficiënt bestanden delen en gesprekken voeren

Samenwerken in Microsoft Teams

Microsoft Teams is dé applicatie waarbij je in ‘teams’ kunt samenwerken. Elk team wordt georganiseerd door middel van kanalen. In het tabblad gesprekken kan je chatten en in het tabblad bestanden kan je al je bestanden terugvinden. Je kunt tabbladen toevoegen om zo een nog makkelijkere werkomgeving te maken voor het team.

Hoe ziet dat er uit?

Wanneer je teams opent zie je alle teams waar je lid van bent. Onder elk team zie je kanalen staan.

Binnen elk team is er een standaard kanaal dat Algemeen heet. Binnen dit kanaal vind je altijd het tabblad gespreken en bestanden. In het tabblad Gesprekken kun je met andere teamleden gesprekken voeren. Dit werkt net anders dan een groepsapp in whatsapp, het werkt meer als een prikbord.
Wanneer er iemand een bericht plaatst bij gesprekken, kan je onder het bericht een discussie voeren. Op die manier blijft het duidelijk welke reacties bij welke berichten horen.

Je kunt documenten en foto’s naar Teams slepen om deze direct met je teamgenoten te delen. De bestanden vindt je vervolgens terug onder het tabblad bestanden.

Naast deze tabbladen kun je ook andere tabbladen toevoegen. Zo kan je webapplicaties onder een tabblad toevoegen, maar ook een bestand. Bijvoorbeeld de vakantieplanning die je in Excel hebt gemaakt. Maar ook Trello, Cisco Webex, Evernote, SurveyMonkey, GitHub en vele andere.

Verbeterde communicatie en samenwerking

Door het gebruik van Teams zal je minder e-mail ontvangen. Alleen belangrijke e-mails zullen nog je mailbox bereiken. Met Teams kun je zakelijke berichten op dit zakelijke platform met elkaar versturen. Hiermee hoef je voor contact onderling met je collega’s niet meer je privé whatsapp te gebruiken.

 

Benieuwd naar wat Microsoft Teams voor uw organisatie kan betekenen? Bel eens met onze Microsoft Teams specialist Vincent.

 

Meer nieuwsberichten