Fellowes Luchtreinigers

4-fasen reinigingssysteem verwijdert tot 99,97% van alle luchtverontreinigde deeltjes

Verbeter de luchtkwaliteit in uw huis en op kantoor met de Fellowes® luchtreinigers. De PlasmaTrue™ technologie verwijdert 99,97% van de verontreinigde luchtdeeltjes zo klein als 0.3 micron op een veilige manier!

Waarom uw binnenlucht reinigen?

De lucht in uw kantoor kan tot 5 keer meer verontreinigd zijn dan de buitenlucht. Onderzoek toont aan dat verontreinigde deeltjes in de binnenlucht verantwoordelijk zijn voor de helft van alle ziektes. Het reinigen van de lucht in uw huis en kantoor kan een oplossing bieden voor deze onzichtbare problemen!
Luchtreiniging is heel eenvoudig met de Fellowes® luchtreinigers die tot 99.97% van de verontreinigde luchtdeeltjes tot 0.3 micron op een veilige manier verwijderen met behulp van het 4-fasen reinigingssysteem. Daarnaast zijn er nog veel andere manieren waarop u het aantal verontreinigde luchtdeeltjes thuis of op kantoor kunt verminderen.

 Veel voorkomende luchtverontreiniging:
Virussen
Een kubieke meter lucht kan tot 15.000 griepvirussen bevatten*. Onderzoek van Fellowes wijst uit dat meer dan een derde van de Europeanen het gevoel heeft te moeten gaan werken ook al zijn ze ziek*. Daarmee verontreinigen ze de schone lucht in en om het kantoor met hun virussen en bacteriën.

Rondzwevend stof
Slechts 437 stofkorrels kunnen tot 42.000 levende stofmijten bevatten. Elke mijt verspreidt dagelijks 20 fecale pellets in de lucht die we inademen.

Allergenen
Bijna alles kan voor iemand een allergeen zijn. De meest voorkomende allergenen zijn pollen, huisstofmijt en schimmels. Een allergie voor deze substanties kan leiden tot een loopneus, jeukende ogen en uitgroeien tot huiduitslag. Het brengt irritaties voor het zicht, de reuk, smaak en tast zintuigen met zich mee.

Kantoor chemicaliën (toner, inkt etc.)
Geuren van viltstiften, inkten, lijmen, correctievloeistof, toner van printers en andere chemicaliën op kantoor kunnen bij kamertemperatuur dampen uitstoten die na verloop van tijd vergelijkbare symptomen veroorzaken als het inhaleren van formaldehyde.

Huidschilfers van huisdieren
Een verwachte 10% tot 15% van de bevolking kan allergisch zijn voor dieren. Kortharige of haarloze dieren verspreiden net zoveel huidschilfers en allergenen in de binnenlucht als langharige dieren. Er bestaat geen niet-allergene hond of kat.

Waar bevinden deze verontreinigde luchtdeeltjes zich in uw kantoor?
Ventilatiesysteem
Centrale airconditioning systemen kunnen een broedplaats voor schimmel, meeldauw en andere soorten van bacteriën en virussen vormen en deze verontreinigers vervolgens door het (thuis)kantoor verspreiden.

Meubilair
Formaldehyde komt voor in kantoormeubilair, spaanplaat, multiplex en andere producten. Wanneer deze meubels slijten komen er chemische dampen vrij uit de formaldehyde die gevoeligheid en irritatie aan de ogen en de luchtwegen kunnen veroorzaken, zelfs bij een kleine hoeveelheid.

Bekleding
Gestoffeerde stoelen bevatten stofmijt die de symptomen van astma en allergieën verergeren. Elke keer wanneer iemand op de stoel gaat zitten komen deze stofdeeltjes vrij in de lucht.

Tapijt
Tapijt kan tot 8 keer zijn gewicht in vuil, pesticiden en andere giftige stoffen (zoals olie en benzine van parkeergarages en bestrijdingsmiddelen van gras) bevatten die via schoenen of zelfs blote voeten worden binnengelopen. Wanneer deze zijn opgedroogd, worden dit ondetecteerbare verontreinigde luchtdeeltjes.

Houten vloeren
Parketvloeren zijn vaak bewerkt met lijmen die formaldehyde bevatten waarvan chemische dampen in de lucht komen.

Bureau bacteriën
Het gemiddelde bureau heeft 100x meer bacteriën dan een keuken. Aan uw bureau eten, of het nu gaat om een snack, lunch of een simpele kop koffie, verhoogt het aantal bacteriën op uw bureau.

Meer informatie en prijzen? Bel gerust naar Arjen van Helden | 0180-619744