Goede verlichting helpt om gezond te blijven.

Het meest ideale licht is natuurlijk zonlicht. Na meer dan 4 miljoen jaar evolutie heeft de cyclus van dag en nacht ons gevormd. Dit zeer betrouwbaar wederkerend ritme heeft zich genetisch verankerd in onze biologie als een systeem van interne klokken. Dit systeem regelt de biologische processen in ons lichaam en harmoniseert ze met elkaar. Het biologische ritme is een circadiaans dagritme. Verstoringen in dit ritme kunnen serieuze gevolgen hebben op het welzijn en de prestaties op korte termijn en op de gezondheid op lange termijn. Slapeloosheid, prikkelbaarheid en een tekort aan concentratie zijn enkele van de onmiddellijke gevolgen. Licht is de centrale klok dat ons innerlijke ritme stimuleert en stabiliseert. Koud wit, blauw verrijkt licht maakt ons wakker ’s morgens en warm wit, rood verrijkt licht ’s avonds is een signaal om te ontspannen. Naast deze effecten op korte termijn, stabiliseert licht ook het circadiaans ritme op lange termijn. Dit leidt tot een beter welzijn, wat op zijn beurt leidt tot een toegenomen productiviteit. LUCTRA® is een professioneel, biologisch actief LED verlichtingssysteem die deze eigenschap van licht op de individuele werkplek brengt. Dit is hoe LUCTRA® het welzijn en de prestatie op een doelgerichte en effectieve manier ondersteunt. LUCTRA® LED licht omvat bijna het volledige spectrum van zonlicht en kan daardoor een stabiliserend effect hebben op ons biologisch ritme.


De belangrijkheid van goede werkplekverlichting voor het welzijn en de productiviteit van de werknemers is voldoende bewezen. Waar de optimalisatie van het licht voor visuele taken eerst op de voorgrond stond, opent moderne LED verlichting compleet nieuwe functies van licht. Met zijn bewezen biologische effectiviteit, herdefinieert LUCTRA® de kwaliteit van licht op de werkplek - het is daardoor een zichtbare, lange termijn investering in werknemers en de kwaliteit van hun werk.

Dankzij de intelligente VITACORE® elektronica, kunnen alle LUCTRA® lampen intuïtief bediend worden: de helderheid en de kleur van het licht zijn traploos aanpasbaar door eenvoudigweg een vinger op het touchpaneel te plaatsen. De VITACORE® app laat u ook toe om een individueel lichtprofiel te creëeren met behulp van een 24-uurs lichtverloop dat automatisch het natuurlijk verloop van de dag simuleert door de verandering van de lichtkleur.

Vraag naar meer informatie via uw accountmanager of via onze verkoop binnendienst.
Bel 0180-619744 of stuur een e-mail naar verkoop@vanrietschoten.com 

Een aantal lampen vindt u in onze webshop