Valentinus Erison S. Damong

Wij geven Valentinus uit Indonesië een kans op een goede toekomst, zodat hij, zijn familie en zijn hele omgeving toegang krijgen tot scholing, drinkwater en gezondheidszorg. Valentinus is geboren op 16-07-1996, heeft 1 zus en 2 broers, zit in  klas en houdt van voetballen.

Valentinus Erison S. DamongGezinssituatie:
Valentinus Erison woont op het platteland. Zijn vader is een kleine zelfvoorzienende boer, maar hij kan zijn gezin hiervan maar nauwelijks voeden. Zijn moeder is kleine ondernemer, maar ook haar inkomsten zijn onvoldoende om het gezin te onderhouden. Sponsoring is een belangrijke, structurele bijdrage om Valentinus Erison en zijn familie zelfstandig te laten zijn.

Het project:
Het Sambasprogramma ligt in Noordwest Kalimantan (Borneo) aan de grens met Maleisië. De mensen leven door als arbeider te werken op een plantage, maar de inkomsten van gezinnen zijn gemiddeld minder dan 1 dollar per dag. Speerpunten van het in 2007 gestarte programma zijn verbeteringen van de gezondheidszorg, onderwijs en van het levensonderhoud van gezinnen.

Valentinus wordt ondersteund via World Vision. World Vision, één van de grootste particuliere ontwikkelingsorganisaties ter wereld, wil kinderen in ontwikkelingslanden, en in het bijzonder de meest kwetsbare kinderen, helpen door ze te voorzien van schoon water, goed voedsel, medische voorzieningen, scholing en een veilige leefomgeving zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging.

World Vision is een christelijk geïnspireerde ontwikkelingsorganisatie. We werken samen met de lokale bevolking, die daarna in veel gevallen zelfstandig verder kan. World Vision opereert in bijna 100 landen in nauwe samenwerking met andere lokale en internationale organisaties, waaronder Unicef, het Wereld Voedsel Programma en de Wereldbank.World Vision is houder van het CBF-Keur voor verantwoorde fondsenwerving en -besteding.

Meer informatie over deze organisatie vindt u op www.worldvision.com.